Extra beveiliging van uw erf

Bent u bang voor inbraken in uw woning en bent u op zoek naar extra beveiliging. Een hekwerk kan dienen ter afrastering en/of ter beveiliging. Wanneer u een hoog hekwerk heeft gekozen dan is het in sommige gevallen verstandig om hier nog extra beveiligingssystemen aan toe te voegen. Geheel afhankelijk van uw situatie en wensen is het mogelijk om de juiste beveiliging te kiezen die helpen bij de toegangsverlening of bijvoorbeeld het preventief weghouden van dieven.

Mogelijkheden en combinaties

Om de beveiliging te verhogen zijn er meerdere opties. Mede afhankelijk van de poort kunnen de mogelijkheden hierop aangepast worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende beveiligingsmethodes met elkaar te combineren.

Intercom

Een intercom is een communicatiemiddel om met de bezoekerintercom installtie aan de poort/deur te communiceren. Hierdoor kunt u verifiëren of weigeren dat de persoon toegang krijgt. Vooral wanneer de afstand tot de poort niet telkens wilt of kunt overbruggen is het handig om vanuit huis contact te hebben met de toegang. Er zijn verschillende intercom mogelijkheden. Zo is het mogelijk om enkel op het geluid af te gaan als dit voldoende is, wilt u een stapje verder gaan met de verificatie dan is het ook mogelijk om hier video bij aan te sluiten. Vanuit huis kunt u dan gemakkelijk de persoon binnen laten zonder zelf naar de poort te hoeven lopen.

Sloten

Voor iedere poort en situatie is er een geschikt slot. Voor oude poorten die minder voor de beveiliging gelden maar meer voor de afrastering, worden er vaak nog manuele sloten gebruikt. Deze zijn handmatig te openen en zijn ook stukje goedkoper.

Als het poort enkel open gaat als er iemand of een voertuig doorheen gaat, is een elektronisch slot vaak makkelijker. Deze kunt u ook vanuit de auto openen, of indien gewenst moet hier een pincode voor in gevoerd worden. Hierdoor is het extra beveiligd en kan niet zomaar iedereen binnenkomen.

Camerabeveiliging

Camerasystemen zijn er in veel verschillende soorten en groottes. Zo kan er een enkel camerabeveiliging bij de poort plaatsvinden. Door de toegang in de gaten te houden ziet u wie er precies binnen wilt komen en kunt u de situatie beoordelen. Daarnaast kunnen er overal camera’s geplaatst worden om alles te observeren. Extra is de preventieve werking van camerasystemen. Wanneer alles wordt opgenomen schrikt dit ook zeker af.

Detectiesystemen

Hiervoor zijn er twee voornamelijke opties. De meest bekende is hekwerkdetectie, denk aan schrikdraad bovenop het hekwerk. Daarnaast is er ook nog een detectie mogelijk door ruimtelijke kenmerken, zo kan er gebruik worden gemaakt van een laser maar ook van gronddetectie. Bij gronddetectie wordt de druk op de grond gemeten en bij afwijkende waardes zal dit duiden op eenHekwerkdetectie detectie.

Door zo vroegtijdig mogelijk een ongewenste gast te detecteren, is de kans groter dat deze tijdig wordt gepakt en zo min mogelijk schade aanricht. Daarnaast heeft het ook een afschikeffect, waardoor ze al eerder ontmoedigd worden. Dergelijke detectie wordt vaak toegepast bij kostbare spullen of locaties waar ongewenste gasten veel schade kunnen aanrichten.

Kiezen voor de juiste beveiliging

Welke beveiliging voor u het meest geschikt is zal afhankelijk van de situatie zijn. Hoe streng moet het beveiligd worden en via welke manier kan dit het beste gedaan worden om ongewenste gasten te weren. Zelf kunt u het beste inschatten hoe belangrijk de beveiliging is. Maar het is ook altijd mogelijk om advies in te winnen bij onze hekwerk specialisten. Nadat u de situatie heeft toegelicht kunnen zij de mogelijkheden voorschotelen. Het voordeel is dat hier ook direct de kosten vernoemd kunnen worden.