Een goede beveiliging van uw terrein

Bij het beveiligen van uw terrein is het plaatsen van hekwerk en een inrijpoort of looppoort een goede eerste stap. De beveiliging van uw terrein is daarmee al aanzienlijk toegenomen. Beveiliging kan echter altijd beter en zeker als u veel waardevolle zaken op uw terrein heeft, is het geen slecht idee om eens te onderzoeken hoe u de beveiliging van uw terrein verder kunt verbeteren. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt en het aanvragen van enkele offertes is altijd een goed idee. Onderstaand geven we u echter alvast wat informatie, om u te helpen bij uw keuze.

Sloten

Voor het afsluiten van uw poort zijn er diverse soorten sloten verkrijgbaar. De meest reguliere soort zijn manuele sloten. Denk hierbij aan eenvoudige hangsloten of cilindersloten. Deze sloten kosten u tussen de 50 en 250 euro en worden vooral gebruikt om poorten die regelmatig geopend worden te beveiligen. Voor extra beveiliging kunt u kiezen voor een elektrisch slot. Deze sloten zijn geschikt voor poorten die uitsluitend door bepaalde personen geopend mogen worden. Elektrische sloten werken meestal met een pincode. Deze sloten zijn aanzienlijk duurder en zullen u tussen de 175 en de 1000 euro kosten.

Camerasystemen en intercom

Een uitstekende manier om voor extra beveiliging te zorgen, is het laten installeren van een camerasysteem. Met camerabeveiliging kunt u niet alleen uw poort constant in de gaten houden, het is ook mogelijk om uw hele terrein van beveiliging te voorzien. Het is tegenwoordig mogelijk om de camerabeelden op allerlei apparaten te bekijken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de beelden te streamen op uw mobiele telefoon of tablet, zodat u altijd toegang heeft tot te beelden, zelfs als u op vakantie bent. Beveiliging met camerasystemen is niet goedkoop. U bent tussen de 40 en 600 euro kwijt per camera, dus met een groot terrein kan dit behoorlijk duur worden. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om een dummy camera op te hangen, om potentiële inbrekers af te schrikken. Dummy camera’s zijn prettiger geprijsd en zijn al verkrijgbaar vanaf een tientje.

Een intercom is prettig om als extra beveiliging bij uw inrijpoort te installeren. U weet dan altijd wie er voor de deur staat, waarmee u de kans verkleint dat er mensen uw terrein betreden die er niet horen. Intercoms worden ook veel gebruikt in appartementencomplexen. U kunt kiezen voor een audio-intercom of een video-intercom. Bij de eerste optie kunt u alleen praten met de bezoeker en bij de tweede optie kunt u ook zien wie er voor de deur staat. Een audio-intercom is goedkoper dan een video-intercom. Voor audio betaalt u tussen de 25 en de 600 euro, terwijl video-intercoms pas bij 130 euro beginnen. De duurste modellen kosten u rond de 800 euro.

Overige opties

Extra beveiliging kan gelukkig ook goedkoper. Er zijn meerdere manieren waarop u de beveiliging van uw terrein kunt verbeteren, zonder dat u direct een grote som geld kwijt bent. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om prikkeldraad over uw hekwerk te spannen. Ook het laten plaatsen van puntkammen zorgt ervoor dat indringers moeilijker over uw hekwerk heen kunnen klimmen. Prikkeldraad is er bijvoorbeeld al vanaf 5 euro per 50 meter draad.