Camerasystemen als beveiliging

Bij het beveiligen van uw terrein is camerabewaking essentieel. Zeker als u waardevolle spullen op uw terrein bewaart, is het aan te raden om uw beveiliging uit te breiden met een camerasysteem. Camerasystemen bieden veel verschillende opties, elk met verschillende prijzen. Het kan daarom een uitdaging zijn om de juiste beveiliging te vinden. U wilt tenslotte wel zeker weten dat u uw terrein voldoende beveiligd heeft. Te veel betalen voor iets dat u niet per se nodig heeft, is echter ook niet de bedoeling. Zoek dus altijd eerst uit in welke mate u uw terrein dient te beveiligen en kies vervolgens de juiste camerasystemen.

Met camerasystemen wordt het mogelijk om uw poort, uw ingang, of uw gehele terrein in de gaten te houden. Camerasystemen zijn er in allerlei soorten en maten. Ook zijn er verschillende combinaties mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een goede kwaliteit camera bij uw inrijpoort hangen en de rest van uw terrein voorzien van dummy camera’s. Denk bij het kiezen van een camerasysteem vooral aan uw situatie: hoe groot is uw terrein, wilt u zichtbare of onzichtbare camera’s en hoeveel wilt u uitgeven?

Beweegbare camerasystemen

Deze camera’s kunnen – de naam zegt het al – bewegen en op die manier een groter gebied bewaken. Beweegbare camera’s zijn er in traditionele vorm en als dome camera. Camerasystemen met beweegbare camera’s zijn uiterst geschikt voor grote terreinen, zoals bedrijventerreinen of grote achtertuinen. Omdat de camera’s 360 graden kunnen draaien, zijn er minder camera’s nodig. Beweegbare camerasystemen zijn er vanaf 50 euro per camera. De duurste camera’s kosten u 1000 euro.

Dome camerasystemen en nachtzicht camerasystemen

Een dome camera is een kleine camera die omgeven wordt door een koepeltje. Het glas van dit koepeltje is meestal getint, waardoor het niet te zien is of en in welke richting de camera beweegt. Dit maakt dome camerasystemen uitermate geschikt om terreinen te beveiligen tegen diefstal. Inbrekers weten immers niet wanneer de camera op hen is gericht, wat ze vaak afschrikt. Een dome camera kost u tussen de 100 en de 1000 euro per camera.

Als u uw terrein ook ’s nachts wilt bewaken, dan kunt u ervoor kiezen om nachtzichtcamera’s te plaatsen. Deze camera’s zijn als dome camera en als traditionele camera te verkrijgen. Nachtzichtcamera’s kunnen zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. U hoeft dus geen speciale camera’s aan te schaffen voor na zonsondergang. Wanneer het donker wordt, worden de infrarood led lampjes in de camera geactiveerd, waardoor de camera nachtvisie krijgt. Een nachtvisiecamera kost tussen de 25 en 900 euro.

Waar moet u nog meer op letten?

Aan het plaatsen van camerasystemen zitten regels en voorwaarden verbonden. Als particulier mag u bijvoorbeeld uitsluitend uw eigen ruimte filmen. U mag niet in de straat filmen en ook voor de deur bij buren of in andermans woning mag niet gefilmd worden. Als u binnen  uw bedrijf camerasystemen wilt plaatsen, dan bent u verplicht om het hele bedrijf daarvan op de hoogte te stellen. Uw medewerkers moeten weten dat ze gefilmd worden. Daarnaast dient u de noodzakelijkheid van de camera’s kunnen verantwoorden tegenover uw ondernemingsraad of tegenover een rechter.