Detectiesystemen voor uw beveiliging

Een detectiesysteem is een goede aanvulling op uw buitenbeveiliging. Er zijn veel verschillende vormen van detectiesystemen, dus het is zaak om een systeem te kiezen dat voldoet aan uw wensen. Het belangrijkste onderscheid kan gemaakt worden tussen ruimtelijke detectie en hekwerkdetectie. Ruimtelijke detectie is mogelijk via infrarood, radar of gronddetectie en zorgt ervoor dat uw hele terrein beveiligd wordt. Hekwerkdetectie is een verzamelnaam voor verschillende soorten detectiesystemen die aan het hekwerk aangesloten zitten. Op deze vormen van detectiesystemen leggen we de focus.

De huidige generatie hekwerkdetectie is zeer geavanceerd: de kleinste aanrakingen kunnen gedetecteerd worden, terwijl er tegelijkertijd rekening gehouden wordt met het klimaat. Deze detectiesystemen zijn gebaseerd op het meten van trillingen op een oppervlakte. Veel hekwerkdetectie is uitgerust met climate adaptation. Dit zorgt ervoor dat het detectiesysteem herkent wanneer een hekwerk in beweging is door weersomstandigheden zoals de wind. Het alarm gaat in dat geval niet af. De meeste detectiesystemen zijn geschikt voor vrijwel alle soorten hekwerk.

Terreinbeveiliging met thermische camera’s

De thermische camera werkt met het detecteren van warmte en temperatuurverschillen. Omdat elk levend wezen warmte uitstraalt, zal iedereen zichtbaar zijn op de camera. Dus ook wanneer de weersomstandigheden slecht zijn, wanneer het uitzonderlijk donker is, of wanneer indringers goed gecamoufleerd zijn, zullen ze te detecteren zijn. Deze detectiesystemen zijn uitermate geschikt voor donkere en verlaten terreinen, zoals bedrijventerreinen of industrieterreinen.

Schrikdraad beveiliging en Overklimdetectie

Op het gebied van detectiesystemen is schrikdraad een van de eenvoudigste en goedkoopste oplossingen. Het is eenvoudig te bevestigen op elk soort hekwerk en kan ook op muren, daken en poorten geplaatst worden. Het schrikdraad vormt een raster waar hoge pulserende spanning op staat. Wanneer het aangeraakt wordt, zal de persoon in kwestie een elektrische schok krijgen. Wanneer het schrikdraad wordt doorgeknipt, gaat er bovendien automatisch een alarm af, wat eenvoudig aan een inbraaksysteem gekoppeld kan worden.

Overklimdetectie is geschikt voor stijve hekwerksoorten, zoals spijlenhekwerk en sierhekwerk. Er worden sensoren aan het hekwerk bevestigd, die weer gekoppeld zijn aan zogenaamde detectiestrings en analyserende software. Als de sensoren temperatuurverschillen waarnemen, wat het geval is wanneer iemand bijvoorbeeld de spijlen beetpakt in een poging om over het hek te klimmen, dan gaat het alarm af. Ook deze detectiesystemen hebben climate adaptation, waardoor het alarm niet onnodig afgaat.

Hekwerkdetectie voor gaashekwerk

Ook voor gaashekwerk zijn er geavanceerde detectiesystemen. De meeste systemen werken ongeveer hetzelfde als overklimdetectie. Met bekabeling wordt er een detectiezone gecreëerd waarbij er gedetecteerd kan worden wanneer er warmteverschillen of aanrakingen aan het hekwerk zijn. De bijbehorende detectiesoftware kan naar wens worden ingesteld. Deze detectiesystemen zijn erg onderhoudsvrij, waardoor u er na installatie geen omkijken meer naar heeft. Zo bent u zonder zorgen verzekerd van een uitstekende beveiliging.

Detectiesystemen zijn tegenwoordig geavanceerd en erg ingenieus. Ook zijn er voor verschillende soorten hekwerk verschillende soorten systemen beschikbaar. Ook is niet elk systeem geschikt voor elk soort hekwerk. Het is dus zaak om veel vooronderzoek te doen en u bovendien goed te laten informeren. Dit kan prima via informatiewebsites. Bent u voldoende op de hoogte, dan kunt u enkele vrijblijvende offertes aanvragen via vergelijkingswebsites. Zo kunt u uw beveiligingssysteem voor de beste prijs laten installeren.