Een veilig gevoel dankzij een intercom
Een intercom zorgt ervoor dat u altijd weet wie er voor de deur staat. Dit geeft veel mensen een veilig gevoel. Veel appartementencomplexen zijn uitgerust met een intercomsysteem, zodat bewoners niet helemaal naar beneden hoeven te lopen om te zien wie er voor de deur staat. Ook voor uw bedrijventerrein of als extra beveiliging bij uw inrijpoort is een intercom een goed idee. Een eenvoudige intercom hoeft niet zoveel te kosten. Wilt u echter een geavanceerder apparaat, dan bent u al gauw duurder uit. De verschillende mogelijkheden zijn op een rijtje gezet.
Een intercom met audio of video
De meest voorkomende intercom is die met audio. Het is dan alleen mogelijk om te praten met degene die aanbelt. U kunt de persoon in kwestie echter niet zien. Deze intercom biedt voor de meeste situaties voldoende beveiliging. Het kan echter wel eens lastig zijn wanneer u de stem van de bezoeker niet kent of niet herkent. Met een audio intercom bent u dus niet helemaal zeker van wie er precies voor de deur staat. Voor een eenvoudige audio intercom met één bel betaalt u ongeveer 25 euro. Geavanceerdere modellen kunnen u tot 300 euro kosten.
Wanneer u het een prettig idee vindt om precies te kunnen zien wie er voor de deur staat, dan is het aan te raden om te investeren in een video intercom. Deze apparaten laten via een display zien wie er bij u naar binnen wil. Het display kan zowel in kleur als in zwart-wit worden geleverd. Modernere appartementencomplexen zijn vaak uitgerust met een video intercom, zodat de bewoners zich extra veilig voelen en minder snel onbetrouwbare personen het complex binnenlaten. Ook als beveiliging op een bedrijventerrein of bij de poort van uw oprijlaan is een video intercom echter een goede keus. Het is veruit de veiligste optie. Deze apparaten zijn iets meer aan de prijs; voor een intercom met één bel betaalt u tussen de 125 en de 800 euro. Ook hier komt het prijsverschil weer voort uit de mate van technisch vernuft van de apparatuur.
Een elektrische deuropener
Het is natuurlijk fijn om precies te weten wie er voor de deur staat en het gevoel van veiligheid dat hier uit voortkomt is erg prettig. Het is echter jammer wanneer u, na het uitgebreid identificeren van uw bezoeker, nog helemaal naar uw voordeur of inrijpoort moet lopen om de deur te openen. Overweeg daarom om uw intercom uit te breiden met een elektrische deuropener. U opent de deur of poort dan automatisch met een druk op de knop en uw bezoeker kan zichzelf binnen laten. Een elektrische deuropener hoeft niet duur te zijn. U hebt er al een vanaf 25 euro. De duurste modellen kosten u rond de 250 euro.
Vergelijken is besparen
Een nieuwe intercom hoeft niet duur te zijn, maar als u geavanceerde apparatuur wilt, dan kan de prijs best oplopen. De beste manier om te besparen, is dan het vergelijken van verschillende aanbieders. De prijzen van installateurs kunnen flink uit elkaar liggen; u kunt soms wel 40% besparen door even de tijd te nemen voor een grondige vergelijking. Vraag altijd zo’n vijf à zes verschillende offertes aan. Dit kan bij afzonderlijke installateurs of in één keer via een vergelijkingssite. Die laatste optie is aan te raden als u zelf nog geen aanbieders op het oog heeft.