Het plaatsen van een hekwerk kost geld. De hekwerk prijzen zijn sterk afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt, het soort hekwerk dat u wilt laten plaatsen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit sierhekwerk, gaashekwerk, (dubbel)staafmat hekwerk, spijlenhekwerk en een balustrade. De hekwerk prijzen die genoemd worden in dit overzicht zijn gemiddelde prijzen per strekkende meter. De montagekosten zijn niet meegenomen in dit overzicht.

Mogelijkheden

De hekwerk prijzen voor een sierhekwerk per strekkende meter liggen tussen €30 – €90. Het is gemaakt van metaal en is verkrijgbaar in vele vormen. Het productieproces van sierhekwerk is erg intensief omdat het metaal gesmeed moet worden in de verschillende vormen. Wanneer u kiest voor een coating of verf laag op het sierhekwerk liggen de hekwerk prijzen tussen €40 – €120. Een gaashekwerk is gemaakt van gaaspanelen. De hekwerk prijzen van gaashekwerk liggen tussen €2,50 – €24, en dit is het goedkoopste hekwerk. Wilt u een rustige uitstraling van het hekwerk dan is gaashekwerk aan te bevelen. Een (dubbel)staafmat hekwerk is een combinatie van een spijlenhekwerk en een gaashekwerk. De hekwerk prijzen zijn sterk afhankelijk van het gebruik van enkele of dubbele staafmatten. De hekwerk prijzen voor een dubbelstaafmat hekwerk ligt tussen €14 – €55. De hekwerk prijzen van een enkelstaafmat hekwerk zal ongeveer 25% goedkoper uitvallen.

Een spijlenhekwerk bestaat uit metalen spijlen. De hekwerk prijzen voor een spijlenhekwerk zijn ongeveer €34. Wanneer u een coating wilt laten aanbrengen op het spijlenhekwerk, vallen de hekwerk prijzen ongeveer 10% hoger uit. Tot slot is er nog de balustrade voor het balkon. Deze is het duurste omdat hij  moet voldoen aan veiligheidseisen en hij moet op maat gemaakt worden. De hekwerk prijzen voor een balustrade zijn afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt en ligt tussen €60 – €300.

Advies

Wanneer u nog niet weet wat voor hekwerk u wilt plaatsen in uw tuin, kunt u in overleg gaan met de hekwerk specialist. Deze kan u foto’s laten zien van de verschillende hekwerken, in combinatie met de hekwerk prijzen die hij rekent. Doordat u een beeld krijgt bij de verschillende hekwerken, wordt het vanzelf duidelijk wat u mooi vindt. Maar ook hierbij spelen de hekwerk prijzen een rol. Laat u goed adviseren over onderhoud en levensduur van het hekwerk.

Offerte aanvragen

Er zijn veel verschillende hekwerk specialisten die hekwerken kunnen plaatsen. Wanneer u een hekwerk wilt laten plaatsen, is het voor u ook belangrijk wat de hekwerk prijzen zijn. Om hier achter te kunnen komen, kunt u verschillende offertes opvragen bij specialisten uit uw regio. Het opvragen van offertes is vrijblijvend en kosteloos. Doordat u verschillende offertes opvraagt, kunt u op basis van de prijs een keuze gaan maken. Maak echter niet alleen op de hekwerk prijzen een keuze. U kunt ook kijken naar de arbeidskosten, de tijd die ervoor nodig is en de garantie die geleverd wordt door de hekwerkspecialist. Hierdoor kunt u een weloverwogen keuze maken die het beste bij u past.