Wat de totale kosten worden van het hekwerk hangSpijlenhekwerken samen met verschillende aspecten. Deze zijn vooraf makkelijk te bepalen, denk hierbij aan:

  • Het soort hekwerk.
  • Lengte van het hek.
  • Hoogte van het hekwerk.
  • Wel of geen poort nemen.
  • Afwerking (coating).
  • Laten plaatsen.

De kosten zullen vervolgens bestaan uit de materiaalkosten en het eventueel laten plaatsen van het hekwerk.

De prijzen van het materiaal

Wat de kosten voor het materiaal worden, zal bepaald worden door de keuze van het hekwerk. Er zijn verschillende soorten hekwerken met ieder een eigen prijskaartje. De keuze zal mede van de prijs afhankelijk zijn, maar ook van de materiaal eigenschappen en het uiterlijk. Voor verdere informatie kunt u klikken op het desbetreffende hekwerk.

Soort hekwerk Kosten voor 100cm x 100cm
Gaashekwerk €2,50 tot €25,-
Sierhekwerk €25,- tot €100,-
(Dubbel)staafmat hekwerk €20,- tot €75,-
Spijlenhekwerk €30,- tot €60,-
Balustrade €25,- tot €250,-

 

Er zitten nogal grote verschillen in de soorten hekwerken qua kosten. Ook onderling zit er veel verschil, er zijn namelijk veel mogelijkheden van een sierhekwerk. Er worden sierhekwerken in grote aantallen gemaakt, maar sommige zijn wat unieker waardoor het een stuk intensiever is om te ontwikkelen. Hoe moeilijker is om het hekwerk te maken, des te hoger liggen de prijzen.

Wel is duidelijk dat voor alle prijs categorieën er mogelijkheden genoeg zijn. Zo ook voor goedkoop hekwerk is er nog genoeg keuze!

Bij een balustrade komen er nog specifieke veiligheidseisen kijken, dit maakt het gelijk een stuk duurder.

Coating laten aanbrengen

Het laten aanbrengen van een coating brengt extra kosten met zich mee. Het grote voordeel van een coating is dat het de levensduur van een hek verlengt. Deze extra bescherm laag beschermt namelijk het materiaal tegen de verschillende weersinvloeden in Nederland. Daarnaast is het ook mogelijk om een kleur te kiezen voor de coating, dit scheelt weer in het schilderen van het hekwerk.

Een hekwerk laten plaatsen

De kosten voor het materiaal moeten sowieso gemaakt worden.klassiek tuinhekje Vervolgens heeft u zelf de keuze om het hekwerk te laten plaatsen of om zelf het hekwerk te monteren. Het ene hekwerk is eenvoudiger om te plaatsen dan het ander. Heeft u hier geen ervaring in, dan raden wij aan om een vakman in te schakelen. Deze zullen het hekwerk vakkundig plaatsen. Hierdoor kunt u in de toekomst schade voorkomen.

Voor de montage van het hekwerk rekent men vaak een prijs per meter. Deze prijs ligt gemiddeld rond de €15,- euro, natuurlijk wel afhankelijk van de moeilijkheid. Belangrijk om dit van te voren duidelijk af te spreken met de hekwerk specialist.

Hekwerk specialisten gratis vergelijken!

Om een geschikte hekwerk specialist te vinden is het verstandig om een gratis vergelijking aan te vragen. Met behulp van deze vergelijking krijgt u inzicht in de mogelijkheden. Naast de mogelijkheden komen ook gelijk de kosten naar voren. De kosten zullen specifiek voor uw situatie worden opgesteld, dit is dus heel relevant en voor de vergelijking raden wij aan om altijd uit te gaan van de totale kosten. Op de totale kosten van het hekwerk en het plaatsen ervan, kan tot wel 40% bespaard worden!