Poorten

In combinatie met hekwerk wordt er ook vaak een nieuwHoge poort bij huise poort aangeschaft. Welke keuzes hierin gemaakt moeten worden om tot een geschikte poort te komen, dat zal verder uitgelegd worden. Het kiezen van een poort is natuurlijk gebaseerd op uw wensen. Daarbij is het vaak ook voordelig om een hekwerk en poort in 1 keer te laten plaatsen. Welke mogelijkheden en keuzes moeten er allemaal gemaakt worden, lees verder en ontdek!

Grootte van de poort

De eerste keuze zal gemaakt worden over het doel van de poort. Is het een poort waar enkel voetgangers doorheen moeten kunnen, dit zie je vaak bij voor- en achtertuinen. Daarnaast zijn er poorten die geschikt zijn voor  auto’s, deze zijn een stuk breder en worden vaak bij een inrit geplaatst. Een combinatie is ook mogelijk dan zijn er twee aparte gedeeltes in de poort waarbij de voetganger gebruik kan maken van een smallere poort en de auto heeft een eigen poort.

Verschillende systemen

Een belangrijke eigenschap is het openen van de poort. Dit kan op diverse manieren. Bij een looppoort is dit vrij simpel. Zo zal er grotendeels een draaipoort gebruikt worden die handmatig open en dicht gedaan moet worden. Hiervoor zijn standaard sloten die voldoende zijn bij een gemiddelde woning.

Grote schuifpoortBij de bredere poorten die ook geschikt zijn voor auto’s, is er iets meer keuze. Naast de draaipoort die ook nog veel voorkomt is het ook mogelijk om een schuifpoort te nemen. Het nadeel van een draaipoort is de ruimte die het hek nodig heeft om open te draaien. Bij een schuifpoort is er geen ruimte direct achter het hek nodig, deze schuift namelijk naar de zijkant open.

Een keuze die bij een inrijpoort vaak wordt geboden is het automatiseren van de toegang. Aangezien deze poorten ook wat zwaarder zijn dan gemiddeld is het handmatig open doen niet altijd even praktisch. Door middel van een systeem kan het hek open gaan zonder dat u uit hoeft te stappen. Voor dit gemak kunt u dus kiezen en is erg populair.

Materiaal keuze

Naast bovenstaande soorten is het ook mogelijk om het materiaal te kiezen. Afhankelijk van welke poort u wilt plaatsen is er vaak een keuze tussen hout, metaal en soms nog kunststof. Hout en metaal zijn wel verreweg de meest gekozen materialen, deze zullen behandeld worden zodat ze tegen alle weersomstandigheden kunnen.

Beveiliging van de poorten

Afhankelijk van de wensen is het ook mogelijk om een beveiliging aan te brengen bij de poort. Bij een looppoort zal dit niet specifiek nodig zijn. Maar voor een grote poort is het soms wenselijk dat niet iedereen zomaar toegang heeft. Daarbij is een intercom een goede oplossing om van binnen de poort te kunnen bedienen. Door aan te geven wat de wensen zijn kan hier maatwerk voor geleverd worden.