Een draaipoort zorgt voor extra veiligheid

Met een draaipoort kunt u op een veilige manier uw terrein afsluiten. Het draaipoorthekwerk is verkrijgbaar met één of twee openslaande deuren. De afmetingen wisselen vaak tussen de 1 en 5 meter breed. Het materiaal van de poort kan ook verschillen. De meest voorkomende materialen zijn: metaal, hout en gaas. Gaas is doorgaans alleen in weilanden te vinden. Het is een goedkope, maar ook eenvoudig te slopen afrastering.

De deuren voor een draaipoort kunnen zijn: een spijlenpoort en een sierpoort. De brede spijlenpoort is het meest geschikt voor industrieterreinen, want deze poort is zwaar en stevig. Dat is iets teveel van het goede voor de meeste woonhuizen. Sierpoorten vindt u vaker bij huiseigenaren, deze zijn erg populair. Het bepaalt natuurlijk voor een deel het aangezicht van uw huis.  Ook houten poorten zijn populair bij  woningen. Een draaipoort van gaas ziet u eigenlijk alleen op weilanden.

Veilig met een draaipoort

Een draaipoorthekwerk kan worden gebruikt door particulieren en bedrijven. Dit komt doordat de poorten op ontzettend veel manieren kunnen worden vormgegeven en bestuurd. De draaipoort is dus geschikt voor allerlei toepassingen. Voor een achtertuin is een sierlijke, enkele houten draaipoort met een hangslot een goede keuze. Voor de afsluiting van een bedrijventerrein is bijvoorbeeld een brede dubbele spijlen draaipoort veel geschikter.

Draaipoorten zijn een prima afsluiting van hekwerken. Door de goede veiligheid van een draaipoort, is het ook heel geschikt voor bedrijven- en industrieterreinen. Voor extra veiligheid, kunnen er spijlen of een kam met punten aangebracht worden. Daarmee is het bijna niet mogelijk om over de poort heen te klimmen. Om elk risico op inbraak uit te sluiten, kunt u de poorten extra beveiligen door beveiligingssystemen op uw poort te zetten. Daarmee krijgt u of de politie een signaal bij een poging tot inbraak.

Afsluiting van de poort

Het afsluiten van uw draaipoort, kan met een cilinderslot of een hangslot. Elektrische sloten zijn ook mogelijk, maar eigenlijk alleen geschikt voor poorten die altijd op slot moeten zijn. Om deze te openen is bijvoorbeeld een pincode nodig. Voor een doorgaande poort zou dit niet handig zijn.

Als u graag uw draaipoort van afstand wilt kunnen bedienen, dan is automatiseren een mogelijkheid. Dan kunt u de poort openen met een afstandsbediening. Dit is alleen handig als u vaak met uw auto of zelfs vrachtwagen door de poort moet. U kunt dan in de (vracht)auto blijven zitten, de poort gaat vanzelf open.

Nadelen van de draaipoort

Een groot nadeel van het draaipoorthekwerk, is dat de draaipoort veel ruimte in beslag neemt. Bij iedere draaipoort moet u rekening houden met het doel en of er genoeg plek overblijft voor dat doel, bijvoorbeeld uw auto of motor. Het is ook de vraag of u een draaipoort wel mooi vindt, maar die beslissing is aan u!