Veilig afsluiten met elektrische poort

Een veilige manier van het afsluiten van uw hekwerk, is met een elektrische poort. Deze poort kan niet met de hand geopend worden, wat hem extra veilig maakt. Een elektrische poort is teveel van het goede voor bij een woonhuis, tenzij u een lange oprit heeft. Deze poort is vooral populair bij bedrijven en instellingen. De keuze voor een poort is uiteraard geheel aan u.

Plaatsingen van een elektrische poort

Een elektrische poort zijn bij particulieren ongewoon. Maar in bijvoorbeeld ziekenhuizen is een elektrische poort gebruikelijk. Ook bij andere bedrijven worden steeds meer elektrische poorten gebruikt voor bijvoorbeeld de parkeergarage, waarbij herkenning van het kenteken ervoor zorgt dat de deuren automatisch opengaan. Een elektrische poort kan ook met een afstandsbediening worden geopend of een poortwachter opent de poort voor bezoekers.

Motoren voor enkele elektrische poorten

Er bestaan verschillende soorten motoren voor een elektrische poort. De keuze is afhankelijk van het type poort dat u installeert en het gebruik van de poort. De basismotor is een motor die aan de binnenkant van de poort wordt gehangen aan een paal die een maximale breedte van 20 centimeter heeft. Poorten met palen die dikker zijn dan 20 centimeter, hebben een knik arm motor nodig. Deze knik arm is verbonden met de deur of deuren en heeft drie scharnieren.

De elektrische schuifpoortmotor heeft een motor aan iedere deur. Een dubbele deur heeft dus twee motoren. Die motoren zorgen ervoor dat er geen mensen klem kunnen komen te zitten doordat het laatste stukje extra langzaam dicht gaat. Een motor uit het zicht is de ondergronds motor, deze wordt afgedekt met een ijzeren plaat.

Materiaal waarvan de poorten gemaakt worden

De elektrische poort wordt altijd van hout of metaal gemaakt, net als andere poorten. Ze kunnen worden voorzien van sierwerk en de poorten kunnen bijpassend bij uw huis of uw omheining worden gemaakt. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een echte blikvanger; een poort die totaal anders is dan de rest van het hek en die een echt onderscheid maakt. Ook kan de poort verschillende kleuren worden gegeven. Wie een echt kunstwerk wil, kiest voor een sierpoort. De goedkopere poorten zijn standaard en meestal niet de meest bijzondere of opvallende. Afhankelijk van hoeveel geld u wilt spenderen, kunt u voor maatwerk kiezen voor uw elektrische poort.

Voor een poort waar alleen voetgangers doorheen hoeven, is een kleiner exemplaar voldoende. Een poort kan ook naar binnen of naar buiten opendraaien, dat is een prima oplossing voor grote poorten. Hierbij heeft u de keuze tussen één of twee deuren. Bij een ingang waar regelmatig vrachtwagens doorheen moeten, is een dubbele deur geen overbodige luxe. Als die twee deuren teveel plaats innemen, is een elektrische schuifpoort een goede optie. Deze is echter meestal zwaar, daarom wordt die vaak alleen in de elektrische variant gekozen. Deze kunt u met een afstandsbediening openen, waardoor u de auto niet uit hoeft bij slecht weer.