Kies de juiste inrijpoort

Als u een groot terrein hebt omheind met hekwerk, dan is er een grote kans dat u dit terrein regelmatig met de auto of een ander groot voertuig moet betreden. U hebt in dat geval een inrijpoort nodig. Inrijpoorten zijn er in veel verschillende soorten en maten. U kunt kiezen uit zo veel verschillende materialen en ontwerpen, dat het niet altijd even overzichtelijk is om te bepalen welke inrijpoort u moet kiezen. Onderstaand bieden we een kort overzicht van de verschillende materialen, prijzen en designs voor een inrijpoort.

De eigenschappen van een inrijpoort

Inrijpoorten worden gebruikt om uw terrein op een veilige manier af te sluiten. Een inrijpoort kan een of twee openslaande deuren hebben en is meestal van metaal of hout gemaakt. U kunt echter ook kiezen voor gaaswerk. Deze laatste optie wordt vaak gebruikt voor het omheinen van bedrijventerreinen. Inrijpoorten zijn van zichzelf al goed beveiligd, maar u kunt altijd extra beveiliging toevoegen in de vorm van camerasystemen, detectiesystemen of een intercom.

Houten inrijpoorten

Een houten inrijpoort geeft een warme uitstraling. Houtwerk wordt meestal gebruikt voor woningen of weilanden. Bij de omheining van een weiland wordt er meestal gekozen voor een duurzame houtsoort en een eenvoudig ontwerp. Denk hierbij aan een landhek met een of twee draaideuren. Voor woonhuizen zijn er diverse ontwerpen beschikbaar. U kunt daarbij kiezen voor exclusief houtsnijwerk in allerlei patronen. De prijs van een houten inrijpoort hangt af van de duurzaamheid van het hout. Dit is in vier categorieën in te delen. De duurzaamste soort gaat langer dan 25 jaar mee, terwijl de minst duurzame houtsoort nog geen 5 jaar stand houdt. De prijs van een houten inrijpoort varieert daardoor. Reken op 350 tot 3500 euro voor een inrijpoort van 300 x 100 centimeter. Montage zal u tussen de 150 en 200 euro kosten.

Metalen inrijpoorten

Met een metalen inrijpoort kunt u meer kanten op dan met een houten exemplaar. Metalen inrijpoorten zijn te verkrijgen als spijlenpoort, sierpoort of gaaspoort.

  • Spijlenpoort: deze poorten hebben een modern karakter en worden vaak gebruikt voor het afsluiten van bedrijventerreinen, al ziet u deze strak vormgegeven poorten ook steeds vaker bij moderne woningen.
  • Sierpoort: een sierpoort wordt het meest gebruikt voor woningen of monumentale panden. Ze geven een klassieke en stijlvolle uitstraling en zijn daarom nog steeds erg in trek. Sierpoorten kunt u zo vorm laten geven als u zelf wilt.
  • Gaaspoort: dit is een inrijpoort van gaaswerk. Deze poorten komen niet zo vaak voor en worden meestal gebruikt om een tuin of dierenverblijf te omheinen. Het is de goedkoopste optie van de drie.

De prijs van een metalen inrijpoort is afhankelijk van het soort poort en het ontwerp. Reken echter op een prijs tussen de 450 en de 1000 euro voor een metalen poort en 350 tot 700 euro voor een poort van gaaswerk.

Om de juiste prijs voor uw poort te vinden, kunt u het beste een uitgebreide vergelijking maken. Zoek hiervoor een aantal specialisten en vraag bij hen enkele vrijblijvende offertes aan. U kunt ook in één keer een aantal offertes aanvragen via een vergelijkingswebsite. U krijgt dan automatisch aanbiedingen van specialisten bij u in de buurt.