Kenmerken en prijzen van een looppoort
Voor het afsluiten van een omheining waar geen auto of ander groot gemotoriseerd voertuig hoeft te komen, is een looppoort uiterst geschikt. Dit is een kleine poort van 50 tot 200 centimeter hoog. Deze poorten zijn zo smal dat ze alleen toegang bieden aan voetgangers. Looppoorten komen in allerlei verschillende uitvoeringen. Van materiaal tot ontwerp, er valt een hoop te kiezen wanneer u een looppoort wilt (laten) installeren. Onderstaand vindt u de eigenschappen en prijzen van de verschillende poorten.
De eigenschappen van een looppoort
Looppoorten zijn goed geschikt om uw voor- of achtertuin af te sluiten en ook voor weilanden worden ze veel gebruikt. Deze poorten hebben een draaideur of een klapdeur. Een looppoort zorgt ervoor dat uw terrein moeilijker te betreden is. Als u extra beveiliging wilt, kunt u ervoor kiezen om een puntenkam te laten monteren, waardoor men moeilijker over de poort heen kan klimmen. Denk daarbij ook eens aan een intercom of camerasystemen.
Een houten looppoort
Houten poorten zijn verkrijgbaar in hardhout of geïmpregneerd hout. Hardhouten poorten zijn erg duurzaam en gaan meer dan 25 jaar mee. Deze houtsoort is dus erg geschikt voor een looppoort die regelmatig wordt blootgesteld aan de elementen. Geïmpregneerd hout is behandeld met een zoutoplossing waardoor het zo’n tien tot vijftien jaar meegaat. Afhankelijk van het soort hout en het ontwerp, zal een houten looppoort u tussen de 25 en 500 euro kosten voor een poort van 100 x 100 centimeter. Montage kost u nog eens 70 tot 140 euro extra.
Een metalen looppoort
Metalen poorten zijn erg duurzaam en veelzijdig in uitvoering. Het metaal moet echter wel een coating hebben gekregen, om roestvorming te voorkomen. Bij een coating wordt het metaal ingespoten met verf in poedervorm en vervolgens gebakken in een oven. Metalen poorten zijn er in enkele verschillende soorten:
- Spijlenpoort: deze poorten hebben een strak en modern uiterlijk. Ze worden dan ook vooral gebruikt voor het afsluiten van bedrijventerreinen en stedelijke ruimtes zoals speeltuinen en voetbalveldjes. Een spijlenpoort is echter ook geschikt om het hekwerk om een modern vormgegeven woning af te sluiten.
- Sierpoort: een sierpoort wordt vooral gebruikt voor het afsluiten van hekwerk rondom een tuin of monumentaal pand. Sierpoorten zijn erg klassiek en geven de woning een stijlvol en tijdloos uiterlijk. Daarnaast kunt u alle kanten op met het ontwerp van deze looppoort.
- Gaaspoort: een looppoort van gaas komt niet zo veel voor. Deze poorten zijn niet erg mooi en zijn eigenlijk puur functioneel. Gaaspoorten worden vooral gebruikt voor weilanden en dierenverblijven en zijn veruit de goedkoopste optie.
Een metalen looppoort kost u, afhankelijk van de vorm en stijl, tussen de 125 en 300 euro, exclusief montage.
Wilt u meer weten over de verschillende soorten looppoorten en hun eigenschappen en prijzen, dan kunt u terecht op diverse informatiewebsites. Hier vindt u veel informatie over poorten en hekwerk. Bent u nog niet helemaal zeker van uw keuze, dan komt u zeker verder op dit soort websites. U kunt vervolgens ook enkele vrijblijvende offertes aanvragen. Op vergelijkingswebsites kunt u in één keer een serie offertes aanvragen van specialisten bij u in de buurt, zodat u eenvoudig en snel een goede vergelijking kunt maken.