Schuifpoort op het oog?

Naast het hekwerk zal het bij sommige ook de wensInstallatie van een schuifpoort zijn om een degelijke poort te laten plaatsen. Een schuifpoort is een veel gebruikte oplossing en is dan ook te verkrijgen in verschillend materiaal. Ieder met een eigen uitstraling en hierdoor is er voor ieder doeleinde wel een geschikte schuifpoort te krijgen. Naast de mogelijkheden in materiaal zal ook de soorten beveiliging en de prijs van een schuifpoort worden besproken.

Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken en deze door een professional te laten plaatsen. Natuurlijk zijn er foto’s die het geheel nog duidelijker laten zien.

Beveiliging van het terrein

De beveiliging zal een centrale rol spelen wanneer er een hekwerk en poort word geïnstalleerd. Buiten de poort zijn er nog een aantal mogelijkheden om de veiligheid nog verder te waarborgen. Doordat de poort vaak de enige toegang is tot het terrein wordt dit vaak extra goed beveiligd. Dit kan gerealiseerd worden door onder andere:

  • Camerabeveiliging om alles in de omgeving in de gaten te houden
  • Intercom om personen te verifiëren
  • Het elektronisch sluiten van de poort voorkomt dat deze onnodig open blijft staan

Voor welke beveiliging gekozen wordt bent u uiteraard vrij in de keuze. Grotendeels zal afhangen van de locatie en de hoeveelheid gebruikers van de poort.

Naast de schuifpoort die elektronisch dicht gaat is er ook de keuze om de poort handmatig te bedienen. Dit is vaak bij minder gebruik een keuze om te overwegen.

Keuze in het materiaal

Er zijn twee soorten materiaal die bij een schuifpoort gekozen kunnen worden. Namelijk een houten schuifpoort of een metalen schuifpoort. Deze keuze zal veel te maken hebben met de uitstraling en de functie van de poort.

De metalen schuifpoort is vaak terug te zien bij spijlenhekwerk en op bedrijventerreinen. De schuifpoort bestaat dan zelf ook uit spijlen en kan voorzien worden van een coating. Maar ook voor particulieren kan een metalen schuifpoort een oplossing zijn, er zijn namelijk ook genoeg sierpoorten in de metalen variant.

Kies je voor een houten schuifpoort dan moet er goed gelet worden op de kwaliteit van het hout. Dit zal namelijk de levensduur bepalen. Informeer hierover bij de specialist uit de regio of vul een contactformulier bij ons in. Een houten poort moet wel echt binnen de omgeving passen en deze zien we dus wat vaker terug in een woonwijk waar het hekwerk ook van hout is.

Prijs van een schuifpoort

Wat de kosten voor een schuifpoort gaan zijn, zullen bepaald worden door de kosten van het materiaal en de prijs die bij de montage hoort. De prijzen zullen natuurlijk per situatie verschillen en proberen u hier vooraf een zo goed mogelijke indSchuifpoorticatie van te geven.

Belangrijke factoren is de materiaal keuze. Hierbij is hout een net iets duurder materiaal dan een metalen poort. Ook in het onderhoud vallen deze vaak duurder uit. Uitgaand van een poort die 3 meter lang is en 1 meter hoog liggen de kosten bijvoorbeeld voor een houten schuifpoort rond de €3.000,- en die van een metalen rond de €1.500,- a €2.000,-. Dit verschil zal enkel maar oplopen bij het kiezen voor een grotere poort.

Voor de montage kan gemiddeld rekening worden gehouden met zo een €1.000,-. Hier is amper verschil tussen het materiaal. Uiteraard word het wel een duurdere klus wanneer de poort met elektronica te maken krijgt en er systemen ingebouwd moeten worden.

Het volgende punt is dus de extra kosten die komen kijken bij het extra beveiligen. Dit staat buiten de kosten van een schuifpoort. Voor specifieke prijzen raden we aan om hierover bij de specialist uw wensen voor te leggen.

Mogelijkheden in de regio

Een stuk wijzer geworden om uiteindelijk de keuze te kunnen maken? Dan zal er een hekwerk specialist gevonden moeten worden die deze wensen kan uitvoeren. Door een vergelijking aan te vragen krijgt u meer inzicht in de concrete mogelijkheden. Zo kunt u meer informatie ontvangen over de prijzen voor zowel de schuifpoort als voor de montage.