Natuurlijke afrastering of gaashekwerk?

Het afrasteren van een terrein of weiland is vaak een puur functionele aangelegenheid. De afrastering moet dus vooral stevig en effectief zijn. Het uiterlijk doet er vaak minder toe. De bekendste manier om uw terrein af te rasteren is met een gaashekwerk. Er zijn echter ook andere opties beschikbaar. Elk met unieke eigenschappen en prijzen. De functie van uw afrastering bepaalt vaak het soort omheining dat u het beste kunt kiezen. Bedenk dus goed wat u wilt omheinen en waarom. Dan kunt u eenvoudig de juiste keuze maken.

Tuinafrastering

Voor het omheinen van uw tuin of erf zijn er verschillende opties beschikbaar. Puur functionele afrastering gebeurt echter voornamelijk met gaashekwerk. Dit is hekwerk dat samengesteld is uit metalen draden. Deze metalen draden zijn gecoat of geplastificeerd. Bij een coating wordt het metaal bespoten met verf in poedervorm en afgebakken in een oven, waardoor het metaal duurzaam en onderhoudsvrij wordt. U kunt ook geplastificeerd draadhekwerk krijgen. Hierbij wordt er een gekleurd plastic laagje om het metaaldraad gelegd, waardoor het hekwerk sterker en duurzamer wordt. Tuinafrastering is er in diverse kleuren, maar is het best verkrijgbaar in groen of zwart.

Dierengaas, schapengaas en natuurlijke omheining

Voor de afrastering van uw kippenren is regulier dierengaas uitstekend geschikt. Dit is fijn gaashekwerk dat uitstekend geschikt is om de verblijven van kleinere dieren zoals kippen, konijnen en andere kleine knaagdieren te omheinen. Voor het afrasteren van vogelkooien of grotere vogelverblijven is volièregaas uw beste keus. Dit gaas is nog fijner dan regulier dierengaas, waardoor ook de kleinere vogelsoorten niet kunnen ontsnappen.

Deze afrastering is geschikt voor middelgroot kleinvee, zoals schapen en geiten. Ook deze omheining wordt gemaakt van draadhekwerk. Schapengaas is steviger dan regulier dierengaas en kan verrijkt worden met prikkeldraad of schrikdraad. Schapengaas wordt meestal geplaatst in combinatie met houten palen en een looppoort van gaaswerk.

Wanneer u een functionele afrastering zoekt, maar niet van het uiterlijk van gaashekwerk houdt, dan is natuurlijke omheining een heel goed alternatief. Deze afrastering komt in verschillende soorten natuurlijk materiaal en verdwijnt mooi in de omgeving. Perfect om uw weiland of tuin van een natuurlijke beschutting te voorzien. Er zijn verschillende materialen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, riet, boomschors of wilg. Voor een stevigere natuurlijke omheining is er een speciaal schapenhek beschikbaar van stevig houtwerk met gepunte uiteinden.

Prijzen

De prijzen voor verschillende soorten afrastering lopen uiteen. De prijs hangt vooral af van uw materiaalkeuze en het soort palen en sluitwerk dat u kiest. Gaashekwerk is echter aanzienlijk goedkoper dan natuurlijke omheining. Voor de beste prijsindicatie is het aan te raden om enkele vrijblijvende offertes aan te vragen. Als u al enkele aanbieders op het oog hebt, kunt u bij hen afzonderlijk een prijsopgave aanvragen. Bent u nog niet zo zeker, dan kunt u via vergelijkingswebsites een aantal offertes ineens aanvragen. U ontvangt dan een prijsopgaaf voor afrastering van diverse specialisten bij u in de buurt. Vergelijken is de beste manier om een goede en eerlijke prijs voor uw afrastering te krijgen, dus neem er de tijd voor.