Balkonhekwerken

Het belangrijkste onderdeel van ieder balkon, is het balkonhekwerk. Dat voorkomt dat u eraf valt. Voor ieder balkon, kunt u een apart hekwerk uitzoeken, het hoeft niet altijd standaard te zijn. Veel balustrades zijn van metaal, maar wist u dat een balkonhekwerk van hout ook mogelijk is? Of van kunststof? Dat kan aanzienlijk in de prijs schelen.

Het hekwerk van uw balkon, bepaald voor een groot deel het uiterlijk van uw huis. U kunt er een echte blikvanger van maken met een mooi hekwerk. Dit maakt niet uit of u nu kiest voor een traditioneel- of voor een modern hekwerk. Bent u het hekwerk van uw balkon zat? Of bezit u een voormalig huurhuis en wilt u iets anders dan het standaard eenvoudige hekwerk? Dan is een nieuw balkonhekwerk een goede keuze.

Soorten hekwerken

Er zijn veel verschillende hekwerken beschikbaar. De spijlhekwerken zijn heel bekend, maar niet iedereen kiest voor dit hekwerk. Ook kan een spijlhekwerk gevaarlijk zijn wanneer de spijlen te ver uit elkaar staan. Een doorsnee hond zal er niet zo snel doorheen glippen, maar wat dacht u van een puppy? De Frans balkon is eveneens populair. Op dit balkon kunt u niet zitten, het is meer als verlengstuk van een woonkamer bedoeld. Dit balkonhekwerk is doorgaans erg fraai versierd.

Opknappen; kan dat?

Het kan zijn dat uw balkonhekwerk toe is aan een opknapbeurt. U kunt zelf aan de slag gaan met verf en schuurpapier, maar u kunt ook een vakman laten komen. Het is ook mogelijk om een gedeeltelijk nieuw hekwerk over uw oude heen te laten plaatsen, waardoor u gelijk een andere look creëert. Ook een andere kleur op de balustrade maakt al een groot verschil. Let wel op de soort verf die u gebruikt. Als het niet geschikt is voor buiten en voor uw hekwerk, spoelt het bij de eerste regenbui weer af.

Opknappen kan niet eeuwig doorgaan, u zult ooit een nieuw balkonhekwerk moeten plaatsen. U heeft keus uit diverse soorten balkonhekwerken. De mensen die het milieu erg belangrijk vinden, kunnen kiezen voor  een aluminium balkonhekwerk, omdat dit honderd procent recyclebaar is. Het vervangen kan zo duur en goedkoop als u wilt. Vraag diverse offertes op, maar kies wel voor wat u het beste bevalt. Goedkoop levert niet altijd het mooiste resultaat op.

Balkonhekwerk bij nieuwbouw

Als u een nieuw huis bouwt of laat bouwen, kunt u daar balkons op plaatsen. In overleg met uw architecten bepaald u waar ze komen en hoe groot de balkons worden. Een Frans balkon is erg populair. Afhankelijk van uw wensen rondom het uiterlijk van het huis, kunt u het balkon een modern, traditioneel of sierlijk uiterlijk meegeven door een aangepast balkonhek. Het is raadzaam om u eerst goed te laten informeren voordat  u voor een balkonhekwerk kiest. Hiermee verkleint u de kans dat u achteraf voor verrassingen komt te staan.