Tips bij aanschaffen van een balustrade

Een balustrade is een laag hek dat wordt geplaatst op een balkon, dakterras, brug, gallerij, overloop of trap. Een balustrade voorkomt dat iemand naar beneden kan vallen van een hoger gelegen plauteau. Balustrades zijn er in een heleboel soorten en maten. Er zijn daarom eindeloos veel mogelijkheden voor zowel binnen als buiten. U kunt kiezen uit heel veel verschillende materialen en kleuren. Door de verschillende mogelijkheden is er ook veel variatie in de prijs. Afhankelijk van uw budget kunt u een omheining kiezen die past bij de stijl van uw huis. Heeft u interesse in het laten plaatsen van een balustrade? Dan leest u hier alvast de belangrijkste informatie over materialen, uitvoeringen en prijzen.

Verschillende soorten balustrades

Omdat er een heleboel mogelijkheden zijn als u een balustrade wilt laten plaatsen, is maatwerk een goede optie. U kunt dan samen met de leverancier kijken wat de mogelijkheden zijn en die aanpassen aan uw wensen. Het is mogelijk om de balustrade in de door u gewenste kleur te laten coaten, zodat ook de kleur aansluit bij de stijl van uw huis. Wilt u een moderne uitstraling? Dan kunt u kiezen voor een aluminium omheining. De strakke lijnen en het materiaal passen goed bij een moderne villa, maar kunnen ook een eigentijdse twist aan een klassiek huis geven. Ook glas, hout en kunststof behoren tot de mogelijkheden. Met een glazen balustrade is het mogelijk om een bijzondere panorama view te creëren.

Prijsindicatie van een balustrade

De vele mogelijkheden maken dat de prijzen van balustrades veel van elkaar kunnen verschillen. Vooral het soort materiaal bepaalt de prijs. RVS of kunststof is bijvoorbeeld een stuk duurder dan hout of glas. De verschillende materialen hebben verschillende kwaliteiten en uitstralingen. Voor een hek van 1 bij 1 meter van RVS kunt u rekenen op een totaalprijs van €115,- tot €225,-. Voor hout betaalt u een stuk minder, namelijk tussen de €65,- en €133,- voor een hek van een vierkante meter. De totale kosten van een kunststof balustrade voor een balkon van 1 bij 3 meter zullen ongeveer €750,- bedragen. Kiest u voor dit zelfde balkon voor een houten balustrade, dan moet u rekenen op ongeveer €525,-.

Vraag verschillende offertes aan

Er zijn balustrades in verschillende prijsklassen te verkrijgen en het is afhankelijk van uw wensen hoeveel u voor een balustrade kwijt zult zijn. Om een goed en overzichtelijk beeld van de prijs te krijgen, is het raadzaam om verschillende offertes aan te vragen. Kies voor offertes bij leveranciers bij u uit de regio. Vergelijk de prijzen met elkaar en ga na wat er allemaal in de prijs zit inbegrepen. Zo kunt u een goede vergelijking maken en weet u zeker dat u kiest voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het aanvragen van een offerte is erg makkelijk en kost u maar weinig tijd. De prijzen met elkaar vergelijken kan u een hoop geld besparen. Leveranciers kunnen namelijk al snel met 40% van elkaar verschillen.