Ijzersterke met dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk wordt ook wel een rastermat hekwerk genoemd. Het hekwerk is opgebouwd uit matten met horizontale en verticale spijlen. Dit ijzersterke hekwerk is zeer geschikt voor het beveiligen van bedrijfsterreinen, kinderdagverblijven, speeltuinen, erfgrenzen, sporttereinen en dierweiden. Ook als groeiwand voor klimplanten is een dubbelstaafmat hekwerk uitermate geschikt. De maaswijdte van het raster is erg klein, waardoor het lastig is om in het hek te klimmen. Hekken hoger dan 1,4 meter hebben doorstekende puntjes die het klimmen over het hek moeilijk maken. Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van een dubbelstaafmat hekwerk? Lees dan hier alvast de belangrijkste informatie over het hekwerk.

Prijzen van een dubbelstaafmat hekwerk

Naast dat een dubbelstaafmat hekwerk ijzersterk en veilig is, is het ook nog eens redelijk goedkoop. Naast gaaswerk is het het goedkoopste soort hekwerk. Toch heeft het een mooie en elegante uitstraling. Voor een dubbestaafmat betaalt u tussen de €20,- en de €80,-, afhankelijk van de uitvoering en de afmetingen. Een paal kost ongeveer €15,- en voor de montage moet u rekenen op zo’n €10,- tot €25,- per vierkante meter. Voor een zo nauwkeurig mogelijke prijsopgave, is het verstandig om offertes aan te vragen. U krijgt dan een prijsberekening die op uw wensen en afmetingen is afgestemd. Het vergelijken van offertes kan u een hoop geld besparen. U weet op deze manier zeker dat u de beste keuze heeft gemaakt.

De voordelen van een dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is de meest gebruikte soort hekwerk in Nederland en dat is niet zonder reden. Het is zo sterk als een spijlenhekwerk, maar is zo elegant als een gaashekwerk. Het is dus niet alleen een stevig hek, maar ook een sierlijke afbakening van een terrein. Daarnaast is het redelijk goedkoop vergeleken met andere soorten hekwerken. De afmetingen en uitvoeringen bepalen de prijs van het hek. Een ander voordeel is dat het een redelijk transparant hekwerk is door de dunne spijlen. Hierdoor is het terrein goed beveiligd, maar niet helemaal afgesloten. Voor wat meer privacy is het ook mogelijk om het hek te laten begroeien met klimplanten. Ook dichtvlechten met folie of riet behoort tot de mogelijkheden, uitstekend geschikt als schutting in een tuin.

Het plaatsen van een dubbelstaafmat hekwerk

Als u kiest voor een dubbelstaafmat hekwerk, zijn er een heleboel keuzemogelijkheden. U kunt het ijzerwerk laten verven in de door u gewenste kleur. De verf wordt in poedervorm op het hek gespoten, waarna het gebakken wordt in de oven. Daarna zit de verf stevig vast aan het ijzer en is het onderhoudsvrij. Er zijn verschillende manieren om de matten aan elkaar te bevestigen. De staanders worden in de ongeroerde grond geheid en eventueel aangestort met beton. Bij bevestiging op betonnen muren is het mogelijk om staanders uit te laten voeren met een voetplaat. U kunt dus veel naar wens laten maken als u kiest voor een dubbelstaafmat hekwerk. Laat u informeren of vraag een offerte aan.