Soorten gaashekwerk

Gaashekwerk is het meest functionele en goedkope hekwerk dat er is. Het kan voor allerhande doeleinden gebruikt worden en het heeft veel voordelen. Het heeft de structuur van gaas en het wordt veelal gebruikt als functionele omheining. Het kan soms niet helemaal duidelijk zijn of gaashekwerk de beste optie is voor u. We hebben de voordelen en nadelen daarom verzameld, zodat u een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Wat is gaashekwerk?

Gaashekwerk is een soort hekwerk dat gemaakt wordt van gevlochten materiaal. Om het te maken, worden metalen draden gevlochten tot gaas. Dit gebeurt in verschillende vormen en diktes. Dit is afhankelijk van het soort gaashekwerk en de functie die het moet hebben. Het wordt in de meeste gevallen verzinkt. Dit wil zeggen dat het wordt ondergedompeld in een zinkbad, waarna het beschermd is tegen corrosie en roest.

Coating of plastificeren

Om het gaashekwerk af te werken, kan het een coating krijgen of geplastificeerd worden. Bij een coating wordt er verf in poedervorm op het gaas gespoten. Dit wordt vervolgens gebakken. Dit zorgt ervoor dat het gaas zijn kleur behoudt en onderhoudsvrij blijft. Wanneer het gaashekwerk geplastificeerd wordt, wordt er een dun plastic beschermlaagje aangebracht rondom het gaas. Dit geeft het gaas een kleurtje en maakt het tevens sterker. Geplastificeerd gaas is echter minder geschikt voor de omheining van dierenverblijven. Dit komt doordat zij aan het plastic laagje kunnen gaan knagen. Een geplastificeerd gaashekwerk is dus vooral geschikt voor de omheining van uw tuin.

Gaashekwerk als omheining voor dierenverblijven

Gaashekwerk is uitermate geschikt om dierenverblijven mee te omheinen. Het hekwerk komt in verschillende soorten en maten, die allemaal geschikt zijn om verschillende soorten dieren te houden. U kunt bijvoorbeeld een kippenren omheinen met kippengaas. Dit is zeer standaard gaas wat erg goedkoop is. Heeft u een vogelverblijf dan kunt u hier volièregaas voor gebruiken. Dit is fijner dan kippengaas en zorgt ervoor dat uw vogels niet kunnen ontsnappen. Volièregaas is ook geschikt voor het houden van konijnen en andere kleine knaagdieren. Voor iets grotere dieren kunt u kiezen voor schapengaas. Dit is een sterkere soort die geschikt is voor het houden van kleinvee zoals schapen en geiten.

De prijzen van gaashekwerk hangen erg af van het soort gaas dat u kiest. Omdat er zoveel verschillende vormen en functionaliteiten zijn, is het moeilijk om een prijskaartje aan gaashekwerk te hangen. Reken echter op een prijs tussen de 25 en de 150 euro per 25 x 1 meter gaashekwerk. Voor een betere indicatie kunt u het best enkele vrijblijvende offertes aanvragen bij diverse specialisten. Zorg er dan wel voor dat u alvast weet hoe groot de omheining moet worden en wat de functie van uw omheining is. Bent u daar nog niet helemaal uit, kijk dan eens op informatiewebsites voor meer feitjes over gaashekwerk.

Blijf vergelijken

Als u een hekwerk offerte gaat aanvragen, zorgt u er dan voor dat u er meerdere aanvraagt. Prijzen van gaashekwerk specialisten kunnen behoorlijk uiteen lopen, dus het is verstandig om niet gelijk met de eerste de beste aanbieder in zee te gaan. Via vergelijkingswebsites kunt u heel gemakkelijk meerdere offertes in een keer aanvragen. De website zorgt er automatisch voor dat u alleen aanbiedingen ontvangt van specialisten bij u in de buurt.