Informatie over kastanje hekwerken

Een kastanje hekwerk heeft een landelijke uitstraling en wordt daarom vaak gekozen voor het afrasteren van weilanden en boerderijen. Voor de afrastering van paarden wordt vaak gekozen voor een zogenaamde post & rail kastanje hekwerk. Kastanje is een duurzame en stevige houtsoort en daarom een uitstekend materiaal voor hekwerk. Daarnaast is dit hek erg betaalbaar. Voor een hekwerk van 1 meter hoog, 30 meter lang met een looppoort van 1 meter bent u ongeveer €450,- kwijt. Wilt u een kastanje hekwerk plaatsen of laten plaatsen? Dan is het verstandig om van tevoren wat informatie te verzamelen, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. In het onderstaande stuk leest u alles wat u moet weten over de aanschaf van een kastanje hekwerk.

De voordelen van een kastanje hekwerk

Een kastanje hekwerk heeft een aantal grote voordelen. Kastanje is een zeer duurzame houtsoort en dat maakt dat een kastanje hekwerk lang meegaat. U kunt erop rekenen dat een kastanje hekwerk zo’n twintig jaar meegaat. Deze houtsoort lijkt op eiken door de lichtbruine kleur en heeft daardoor een landelijke uitstraling. Daarnaast is kastanje ook nog eens een milieuvriendelijke houtsoort. Het hout komt uit Frankrijk of Engeland en hoeft daardoor niet van wer te worden getransporteerd. Dat scheelt een heleboel brandstof die wordt gebruikt voor het transport. Ook wordt er goed rekening gehouden met het aantal kastanjebomen dat wordt gekapt, zodat de bron blijft bestaan. Omdat het een stevige houtsoort is, hoeft het niet te worden behandeld met chemicaliën.

Frans en Engels kastanje hekwerk

Grofweg kunnen kastanje hekwerken worden onderverdeeld in Engelse en Franse varianten. Een Engels hekwerk wordt gemaakt van kastanjes uit Engeland. Kenmerken voor het Engelse hekwerk is dat de latten aan de bovenkant zijn afgeknot. Dat houdt in ze plat worden afgesneden. De latten worden met ijzerdraad aan elkaar gevlochten. Het Engelse kastanje hekwerk een robuuste uitstraling omdat de latten niet helemaal recht zijn afgesneden. Het Franse hekwerk bestaat uit kastanjehout afkomstig uit Frankrijk. De latten hebben punten aan de bovenkant en zijn strak afgesneden. Daardoor heeft het een gladdere en minder robuuste uitstraling dan het Engelse hekwerk. Naast de Engelse en Franse variant is er ook nog de zogenaamde post & rail. Dit hek komt uit Engeland en bestaat uit palen en horizontale balken.

Vraag een offerte aan voor een kastanje hekwerk

Wilt u een kastanje hekwerk aanschaffen? Dan is het verstandig om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De prijzen van een kastanje hekken kunnen namelijk per aanbieder flink van elkaar verschillen. Het is daarom aan te raden om niet met de eerste de beste aanbieder in zee te gaan, maar om een aantal offertes aan te vragen. Het aanvragen van een offerte neemt weinig tijd in beslag en is geheel vrijblijvend. U krijgt de offerte binnen een aantal dagen toegestuurd. U krijgt zo een goed beeld van de prijzen en prijsverschillen en u kunt overzichtelijk de aanbieders met elkaar vergelijken. Op deze manier kunt u wel 40% besparen op de aanschaf van een kastanje hekwerk.