Informatie over hekwerk voor de tuin

Een hekwerk kan uw tuin helemaal afmaken in de juiste stijl. Er zijn een heleboel mogelijkheden op het gebied van hekken voor tuinen en daarom is er voor ieder wat wils. Voor een klassieke tuin kiest u voor landelijk hout of sierlijke spijlen. Voor de moderne tuin is er steen of bijvoorbeeld strakke spijlen. Is uw hekwerk aan vervanging toe of wilt u een hekwerk laten plaatsen? Dan is het belangrijk om van tevoren wat informatie in te zamelen, zodat u weet dat de mogelijkheden zijn en wat de prijzen zijn. Wilt u een hek voor uw tuin en bent u op zoek naar wat de mogelijkheden zijn? Lees dan hier informatie over de prijzen en de mogelijkheden.

Soorten hekwerken voor de tuin

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw tuin te voorzien van een hek. De hekken die geschikt zijn voor de tuin zijn op te delen in sierhekwerk, gaashekwerk, (dubbel)staafmat hekwerk en een spijlenhekwerk. Een sierhekwerk van metaal is in vele vormgevingen te verkrijgen. Sierhekwerk is een van de duurdere opties, maar u heeft daarmee wel een bijzonder hekwerk om de tuin. Gaashekwerk is een wat goedkopere optie. Dubbelstaafmat heeft de uitstraling van gaas, maar de stevigheid van een spijlenhekwerk. Een spijlenhekwerk is erg stevig en bestaat uit metalen spijlen. U kunt hierbij kiezen voor een coating in de door u gewenste kleur. U betaalt extra voor de coating, maar het voordeel is dat het hek daarna vrijwel onderhoudsvrij is.

Prijzen van hekwerken voor tuinen

De prijs van een hek voor de tuin is natuurlijk volledig afhankelijk van het materiaal en de afmetingen. Wilt u goedkoop uit zijn? Dan kunt u kiezen voor gaas. Per vierkante meter beginnen de prijzen al bij €2,50 en lopen op tot €25,-. Ook een staafmat hekwerk kan voor relatief weinig geld worden geplaatst. Voor een dubbelstaafmat hekwerk betaalt u wel weer wat meer. Met sier- en spijlenhekwerk bent u ook wat duurder uit, maar heeft u wel een heleboel keuzemogelijkheden en kunt u volledig aansluiten bij de stijl van het huis en van de tuin. Naast het hekwerk is het ook verstandig om te denken aan het plaatsen van toegangspoorten. Ook hiervoor zijn veel mogelijkheden in verschillende prijsklassen.

Bespaar op uw hekwerk voor de tuin

Is uw hek aan vervanging toe of wilt u een hek om een tuin laten plaatsen? Dan is het aan te raden om wat speurwerk te doen naar de prijzen van verschillende aanbieders. Om zeker te zijn van de laagste prijs voor de beste kwaliteit, kunt u bij verschillende leveranciers een offerte aanvragen. Let erop dat de leveranciers ook bij u in de regio leveren. Het aanvragen van een offerte neemt maar weinig tijd in beslag, maar kan u een hoop geld opleveren. U geeft uw wensen en de afmetingen van het hek door via het aanvraagformulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een uitgebreide en overzichtelijke prijsopgave. Vergelijk een aantal leveranciers met elkaar en maak op basis van die vergelijking uw keuze.